Уряди повинні підтримувати лише сільськогосподарські системи, які забезпечують здорову їжу, мінімізують вплив на навколишнє середовище та дають можливість виробникам заробляти гідну життя.
11 відомих міжнародних експертів стверджують у відомому науковому журналі Nature Sustainability, що органічне сільське господарство вийшло зі своєї ніші і відіграє важливу роль у налагодженні наших систем харчування та сільського господарства. Вони закликають до узгодженої політики, яка підтримує стійкі харчові системи, стимулює кращі практики ведення сільського господарства та піднімає планку того, що є прийнятним у сільському господарстві в 21 столітті.
Існує широкий консенсус, що спосіб виробництва та споживання їжі необхідно терміново змінити, щоб вирішити глобальні проблеми, включаючи зміни клімату, втрату біорізноманіття, бідність та погіршення здоров'я. Однак підхід до досягнення цього сильно оспорюється: чи потрібно нам поступово робити основне сільське господарство більш стійким чи просувати такі системи, як органічне землеробство? На думку експертів, якщо ми зосередимося на політиці на досягненні загальновизнаних цілей сталого розвитку (ЦУР), обидва підходи можуть йти рука об руку та взаємно підсилювати один одного.
Час подолання ідеологічних бар'єрів
«Ми занадто довго опинилися в пастці з гарячими дискусіями про те, чи може органічне сільське господарство живити світ. Подолання ідеологічних бар'єрів та визнаних інтересів тепер має бути на першому порядку денному, щоб прискорити необхідні зміни ", - каже ведучий автор Френк Ейхорн із швейцарської організації з розвитку розвитку Helvetas та підкреслює, що" ми більше не можемо дозволити собі, здавалося б, дешеву їжу для яку ми фактично сплачуємо кілька разів, за лічильником, через податки на сільськогосподарські субсидії, відновлюючи частину шкоди, завданої інтенсивним сільським господарством, і за рахунок збільшення витрат на охорону здоров’я ».
"Весь сектор сільського господарства повинен стати більш стійким", - каже Луїза Лутіхольт , виконавчий директор IFOAM - Organics International та автор статті. «Органічні та агроекологічні методи землеробства також можуть застосовуватися в багатьох системах. Ми вітаємо новачків у цьому секторі та сподіваємось на спільне прискорення глобального переходу до справді стійких систем землеробства. Цілі SDG пропонують загальну основу для цього завдання ».
Зміна потребує критичної маси
Зміни вже тривають: Організація продовольчої та сільського господарства ООН нещодавно визнала роль агроекологічних систем, таких як органічне землеробство, у вирішенні величезних проблем, пов'язаних з нашою нинішньою продовольчою системою. Наприклад, урядові органи Німеччини, Австрії, Індії та Киргизстану здійснюють політику та плани дій щодо значного підвищення рівня органічного землеробства.
Критична маса науковців, фермерів, розробників політики, бізнесу та організацій громадянського суспільства повинна взяти на себе зобов'язання щодо перетворення порядку денного, якщо ми прагнемо змін до справді стійких харчових систем.