До такого висновку дійшли вчені Науково-консультативної ради (WBAE) Міністерства сільського господарства Німеччини в у поточному звіті за 2020 рік, що вийшов у серпні нинішнього року.
Як пише www.agrarheute.com , вчені WBAE свідчать: «Явним недоліком органічного землеробства є його низька врожайність. Тому через низьку врожайність органічне сільське господарство має такі ж високі викиди парникових газів, як і класичне сільське господарство, і отже, не може бути розцінена як в цілому більш сприятливий для клімату». В органічного землеробства є сильні сторони, підкреслюють дослідники. Ця технологія приносить багато екологічних переваг, але «очевидно, що поступове розширення органічного землеробства в Німеччині не повинно бути основним або єдиним інструментом для вирішення сільськогосподарських екологічних проблем».
Ще один аспект був важливий для вчених – це впровадження сучасних технологій для більш стійкої продовольчої безпеки і зниження негативного впливу систем вирощування на навколишнє середовище. Так, селективне і цілеспрямоване використання засобів захисту рослин сприяє більш стійким системам вирощування без ризику втрати продовольства.